W dniu 03.03.2020 r. uczniowie Dominika Gmerek, Adrian Sobański wraz z opiekunem panią Karoliną Wasielewską reprezentowali naszą szkołę w III Powiatowym Konkursie Gastronomicznym „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”. Uczniowie pod kierunkiem pani Wasielewskiej rzetelnie przygotowali się do konkursu a także korzystali z fachowych wskazówek pani Elżbiety Konstańczyk, która jest z wykształcenia kucharzem. Konkurs został zorganizowany przez Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jana Pawła II nr 3 w Krotoszynie i był skierowany do uczniów szkół podstawowych i szkół ponadpodstawowych z powiatu krotoszyńskiego. Konkurs miał na celu zachęcenie młodzieży do rozwijania zainteresowań kulinarnych oraz promowanie talentów gastronomicznych. Temat tegorocznego konkursu brzmiał: „Smaki dzieciństwa- pierogi w roli głównej jako POLSKIE SKARBY KULINARNE”. Uczestnicy mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością wykonania dań konkursowych.Za udział w konkursie szkoły oraz uczniowie otrzymali dyplomy i drobne upominki. Punktem kulminacyjnym konkursu był pokaz kulinarny, wykonany przez mistrza Pana Dominika Bielawnego właściciela restauracji „U Bielawnego”.