W świetlicy szkolnej odbywają się zajęcia rozwijające pasje i zainteresowania uczniów.
W lutym, marcu i kwietniu w ramach zajęć realizowanych zgodnie z Kalendarzem Świąt Nietypowych, dzieci poznawały kulinarne tajniki ulubionych specjałów, zdrowe sposoby ich przygotowania oraz zasady zdrowego odżywiania. Na zajęciach warsztatowych z okazji: Dnia Naleśnika, Dnia Pizzy, Dnia Gofra, Dnia Czekolady, pod kierunkiem pani Karoliny Wasielewskiej, dzieci wykonały ciasto naleśnikowe, ciasto na gofry oraz poznały tajniki włoskiej pizzy i zdrowej czekolady. Uczyły się sztuki dekorowania wykonanych smakołyków rozwijając przy tym wyobraźnię i kreatywność. W ramach zajęć z okazji Dnia Żelka Pani Karolina Jamry wraz z dziećmi przygotowała domowe żelki. Podczas tych zajęć uczniowie obejrzeli film, tworzyli żelkowe obrazki oraz kolorowe szaszłyki. Cykl kulinarnych zajęć świetlicowych dostarczył dzieciom wielu wrażeń oraz wiedzy o prawidłowych nawykach żywieniowych.